+36 30 994 1562 richard.fekete@ecm-kft.hu

Tarnogran műtrágya kereskedelem

Lengyel gyártó magyarországi képviselete
KapcsolatAktuális ajánlatunk

KOMPLEX “NPK” MŰTRÁGYÁK

A termékek jellemzőit, felhasználási javaslatait lásd a névre kattintva!

TARNOGRAN K - NPK (CaMgS) 3-10-21 (6-3-21) + bór és cink

KUKORICA specifikus alaptrágya:

A TARNOGRAN-K egy speciális trágya, amely makroelemek és mikro tápanyag összetevők optimális készletét tartalmazza. Elsősorban kukorica, valamint őszi gabona, cékla, hüvelyes növények és gyümölcsfák trágyázására való.

Komplex, melegen granulált, sok összetevős műtrágya, amely: 3% nitrátos formájú nitrogént (N), 10%, ásványi savakban oldódó foszfort (P2O5), 21% káliumot (K2O) kálisó formájában, 6% meszet (CaO), 3% magnéziumot (MgO), ebből 2%-ot szulfátos formában, 18% ként (SO2), valamint mikroelemeket tartalmaz: 0,3% cinket (Zn) és 0,1% bórt (B).

Mikroelemek fontossága: a CINK befolyásolja a növény növekedését és egészségességét, kontrollálja a foszfor- és nitrogénháztartást. A BÓR javítja a virágzást és a magok kötöttségét.

Alkalmazás szabályai: a trágyát semlegestől savas kémhatású talajokig lehet alkalmazni. Ajánlott 10-15 cm mélységig beszántani a talajba.

TARNOGRAN 21 - NPK (CaMgS) 3-10-21 (16-3-18)

ŐSZI GABONA, kukorica, hüvelyesek, burgonya:

A TARNOGRAN 21 egy univerzális műtrágya, amely optimális összetételben tartalmazza a tápanyagokat. Elsősorban kukorica, valamint őszi gabona, cékla, hüvelyes növények, burgonya és gyümölcsfák trágyázására való.

Komplex, melegen granulált, sok összetevős műtrágya, amely: 3% nitrátos formájú nitrogént (N), 10%, ásványi savakban oldódó foszfort (P2O5), 21% káliumot (K2O) kálisó formájában, 6% meszet (CaO), 3% magnéziumot (MgO), ebből 2%-ot szulfátos formában, 18% ként (SO2) tartalmaz.

A tápanyagokat a növény által könnyen felvehető formában tartalmazza. A trágya granulált formája megkönnyíti az egyenletes kijuttatását, és szisztematikusan szabadítja fel a tápanyagokat.

Magnézium – különösen fontos kukorica esetében, gyorsan felszívható, szulfátos formában fordul elő (2%).

Kén – a szulfátos formában előforduló, könnyen elérhető kén növeli a nitrogén terméshozam növelő hatását, javítja a takarmány minőségét (szecska, siló, szemes).

TARNOGRAN 25 - NPK (CaMgS) 5-10-25 (14-3-16)

REPCE, GABONA, gyökérzöldségek:

Legnépszerűbb, legjobb ár/érték arányú forgalmazott műtrágyánk.

A TARNOGRAN 25 egy univerzális, sok összetevőjű, granulált, szervetlen műtrágya, amely kukorica, repce, gabonafélék, burgonya, cékla, gyep és minden magas káliumigényű növényhez alkalmazható.

A TARNOGRAN 25 egy sok összetevőjű komplex, melegen granulált műtrágya, amely 5% nitrogént (N) tartalmaz nitrátos formában, valamint 10% szerves savakban oldható foszfort (P2O5), 25% káliumot (K2O) kálisó formájában, 4% meszet (CaO), 3% magnéziumot (MgO) magnézium-szulfát formájában, és 16% ként szulfátos formában (S).

A tápanyagokat a növény által könnyen felvehető formában tartalmazza. A trágya granulált formája megkönnyíti az egyenletes kijuttatását, és szisztematikusan szabadítja fel a tápanyagokat.

Alkalmazás szabályai: A TARNOGRAN 25-öt vetés előtt kell alkalmazni, úgy tavasszal, mint ősszel. A kijuttatás után 10-15 cm mélyen be kell forgatni a talajba, ki lehet juttatni sorokba is, a növény kiültetésekor, 10 cm-re a növénytől. Sorokban történő kijuttatáskor, vagy istállótrágya előzetes alkalmazása után, a trágya adagolását 30%-kal csökkenteni kell.

POTAFOSKA - NPK (CaS) 4-12-12 (16-12)

REPCE, GABONA (olcsóbb: csökkentett K tartalom, Mg mentes):

Több összetevőjű ásványi műtrágya, mely a növények számára könnyen felszívható tápanyagokat tartalmaz. Elsősorban őszi kalászosok és őszi repce trágyázására alkalmazandó.

Hatékonyan használható továbbá minden típusú tavaszi ültetvény és füves terület trágyázására a termesztett növények igényinek megfelelően történő nitrogén kiegészítéssel.

A termék a fehérjék építésének szempontjából elengedhetetlen ként is tartalmaz.

Ammónium formájában 4% össznitrogént, 12% semleges ammónium-citrátban és vízben oldódó foszfort (P2O5) (11% vízben oldódó foszfort), 12% vízben oldódó káliumot (K2O), 16% vízben oldódó kalciumot (CaO), valamint 30% összként (SO3) tartalmaz.

A termék vetés előtt alkalmazandó, a talajjal való összekeverése szükséges 10-15 cm mélyen. Lúgos talajok esetében a magas kén tartalom miatt nem javasolt használata.

A füves területeken a trágyázás kora tavasszal történjen meg, az egész vegetációs időszakra szánt foszfot mennyiségnek megfelelően.

TARNOGRAN - PK (CaMgS) 12-23 (6-4-4)

Bármilyen kultúrnövényhez használható, főként gabona, repce, cukorrépa, kukorica, hüvelyesek, apró magvas pillangósok termesztéséhez, valamint zöld gyepekhez is ajánlott.

A trágyában szulfátos formában lévő magnézium miatt a többi tápanyag is jobban felszívódik. Mindenfajta talajban alkalmazható, de főként csökkent kémhatású talajokra javasolt.

POTAFOSKA - PK (CaMgS) 13-13 (13-4-9)

Magnéziummal dúsított, mindenfajta kultúrnövényre. Elsősorban magnéziumban szegény talajokhoz és gyepekhez való, ahol javítja a legeltetési minőséget. Minden szántóföldi növényhez használható, különösen őszi gabona és repce alá.

EGYÉB MŰTRÁGYÁK

A termékek jellemzőit, felhasználási javaslatait lásd a névre kattintva!

SZUPERFOSZFÁT P (CaS) 19-(25-32) (granulált)

Mindenféle termesztett növényhez használható, bármilyen talajban, függetlenül annak szerkezetétől. Jó hatású rétek és legelők, valamint állandó ültetvények trágyázásánál is.

WAP MAG CaMg 28-16 MÉSZPÓTLÓ

Rendeltetése, hogy fenntartsa a talajban a megfelelő mennyiségét az olyan makroelemeknek, mint a magnézium, mész és kén. Mindenféle termesztett növényhez alkalmazható. Használható önmagában, vagy valamilyen konkrét, trágyázandó növényhez készülő műtrágya keverék alkotórészeként is. A WAP MAG 28% szulfátos és karbonátos formájú meszet (CaO), 16% szulfátos és karbonátos formájú magnéziumot (MgO), valamint 10% ként (SO3) tartalmaz.

Mész – biztosítja a növény jó gyökeresedését, a többi tápanyag felvételéhez előnyös feltételeket, fokozza a kultúrnövények egészségességét. A mész karbonátos formája lokálisan tovább csökkenti a talaj savasságát.

Magnézium  – biztosítja a nitrogén effektív felvételét és feldolgozását a termésben, a gyökerek nagy cukortartalmát (a nem kívánatos vegyületek, a melaszképzők egyidejű csökkenése mellett), a hüvelyes és olajos növények magvainak nagy zsírtartalmát, a termesztett növények jobb egészségét.

Kén  – szabályozza a nitrogén felhasználást, és növeli a fehérjetartalmat a takarmányban és az élelmiszerekben.

WAP MAG CaMg 28-16 Mikroelemekkel

0,1 % Bór – részt vesz a karbonátos és fehérje átalakulásokban, a klorofil szintézisében és a CO2 asszimilációjában, valamint a hajtás- és gyökércsúcsok szöveteinek képzésében.

0,1% Cink – részt vesz az energiaátalakulásokban, a C, B, PP vitaminok és a klorofil szintézisében, aktiválja a növekedés-szabályzókat.

0,1% Réz – befolyásolja a fejlődést és számos szövet anatómiai felépítését, valamint a pillangós növények gyökérgümőinek fejlődését, fokozza az ellenállását a gombás betegségekkel szemben.

0,012% Molibdén  – a nitrogén és a foszfor és átalakulásában, megkönnyíti a vas beépülését, szükséges a gyökérgümő baktériumok által megkötött nitrogénnel kapcsolatos folyamatban.